Vinaora Nivo Slider 3.x

Het jeugdrecht gaat over kinderen en jongeren in de leeftijd tot 18 jaar.

Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing

Het civiele jeugdrecht gaat over kinderbeschermingsmaatregelen: ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. In het verlengde hiervan kan de maatregel van beëindigen van het ouderlijk gezag worden toegepast.
De ondertoezichtstelling beperkt het ouderlijk gezag. Een gezinsvoogd wordt aangesteld voor een kind. De gezinsvoogd neemt samen met de ouders beslissingen over het kind. De gezinsvoogd kan ook aanwijzingen geven die moeten worden opgevolgd door de ouders. De ouders kunnen de aanwijzing aanvechten bij de rechter.
De uithuisplaatsing gaat nog veel verder dan de ondertoezichtstelling. Een uithuisplaatsing kan alleen plaatsvinden met toestemming van de rechter en nadat de ouders hun mening hebben kunnen geven. Alleen als er sprake is van een zeer onveilige situatie voor het kind kan er een spoeduithuisplaatsing plaatsvinden. Ouders weten dan van tevoren niet dat het kind uit huis wordt geplaatst. Toetsing van de rechter vindt daarna zo spoedig mogelijk plaats.
Ouders voelen zich vaak machteloos tegenover instanties die beslissen over hun kinderen. Het is dan van belang dat zij zich gesteund weten door een advocaat die gespecialiseerd is in jeugdrecht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kijken kritisch naar de stukken die Bureau Jeugdzorg of een vergelijkbare instantie aanlevert voor een verzoek tot ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing. Wij gaan na of het verzoek voldoet aan de eisen die de wet stelt. Verder brengen wij uw standpunt ter zitting naar voren. Als een uithuisplaatsing niet te voorkomen is, dan kunnen wij pleiten voor een kortere periode of voor een duidelijke opdracht om te onderzoeken wanneer het kind weer thuis kan wonen. Ook kunnen wij u helpen in de communicatie met de gezinsvoogd of andere instanties.

 

 

Advies of contact?

 
Bel voor advies0570 - 50 30 90

Adres
Van Twickelostraat 13
7411 SC Deventer

 info@ijsseladvocaten.nl
  0570 - 50 30 90
fax: 0570 – 50 30 91

Gesprekken met cliënten voeren wij op ons kantoor in Deventer, maar eventueel ook op locatie.
Dit doen wij onder andere in Bathmen, Lettele, Raalte, Olst, Wijhe, Epse, Gorssel, Wilp en Twello.