Vinaora Nivo Slider 3.x

Deze crisis kan betekenen dat u van het ene op het ander moment geen of een lager inkomen hebt. Wat betekent dit als u alimentatie betaalt voor uw kinderen of voor uw voormalige partner?Deze crisis kan betekenen dat u van het ene op het ander moment geen of een lager inkomen hebt. Wat betekent dit als u alimentatie betaalt voor uw kinderen of voor uw voormalige partner?

 Hieronder gaan we er vanuit dat er een uitspraak van de rechter is waarin staat dat u alimentatie moet betalen. Als dat er niet is, dan is het voor de andere partij moeilijk om betaling af te dwingen.

Als er wel een uitspraak is, dan is het belangrijk dat u snel handelt. De eerste stap is om met de andere partij het probleem te bespreken. Als hij/zij akkoord gaat met een (tijdelijke) vermindering, zorg er dan wel voor dat u de andere partij deze afspraak per mail of per post laat bevestigen. Spreek goed af hoeveel u blijft betalen (of dat u niets betaalt) en voor welke periode de afspraak geldt.

Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u ons ook vragen om samen met u beiden in een online mediation tot een oplossing te komen.

In het geval het niet lukt om tot een oplossing te komen, is het belangrijk om zo snel mogelijk een wijzigingsverzoek naar de rechtbank te laten sturen. De rechter wijzigt doorgaans de alimentatie pas vanaf de datum waarop het verzoek is ingediend.

Het is ook mogelijk dat de andere partij het LBIO of een deurwaarder inschakelt om de alimentatie te innen. Probeer in dat geval met het LBIO of de deurwaarder afspraken te maken. Lukt dat niet en de incasso gaat door, dan kan een kort geding helpen. De advocaat kan de rechter dan vragen om de andere partij te verbieden om met de incasso verder te gaan.

Hebt u vragen, bel ons. Wij kunnen de zaak kosteloos met u bespreken.

 

Advies of contact?

 
Bel voor advies0570 - 50 30 90

Koningin Wilhelminalaan 22     7433 CH Schalkhaar  (Deventer)  

Gesprekken met cliënten voeren wij op ons kantoor in Schalkhaar (Deventer), maar eventueel ook op locatie.
Dit doen wij onder andere in Bathmen, Lettele, Raalte, Olst, Wijhe, Epse, Gorssel, Wilp en Twello.

E  info@ijsseladvocaten.nl   T  0570 - 50 30 90